Ik leer leren

Ik leer leren

De schoolperiode kan stressvol zijn. Veel moeten leren in korte tijd gaat niet altijd vanzelf. Toch is er veel winst te behalen door de juiste leerstijlen in te zetten. Met Ik Leer Leren gaan we op zoek naar de manier waarop jij het makkelijkst en meest efficiënt leert. Op die manier kun jij alle lesstof zo efficiënt mogelijk in je opnemen.

 

Steeds meer leerlingen en studenten kampen met stress, burn-out klachten en faalangst. Als leren een probleem wordt, is een training specifiek in deze eigenschap een uitkomst. Ik Leer Leren is ontwikkeld voor leerlingen vanaf de brugklas tot en met studenten op het MBO en HBO. De Ik Leer Leren-coach geeft op een positieve manier extra ondersteuning bij het leren. We trainen het brein in het opnemen van nieuwe informatie en onthouden van de lesstof. Hierdoor leer jij makkelijker en efficiënter leren. Dit kan tijd besparen, maar vooral energie en onnodige zorgen. Je leert onder andere beter plannen en organiseren, je motivatie zelf te verhogen en we bestrijden concentratieproblemen en faalangst.

Studentencoach

Is leren altijd een struikelblok voor je geweest? Of loop je juist plotseling aan tegen een blokkade? Als studentencoach help ik je er graag weer bovenop. We onderzoeken de manier waarop jij het best leert. Dit is voor iedereen persoonlijk, weten wat voor jou werkt is belangrijk om het meeste uit jezelf te halen. Tijdens het traject bij de studentencoach ontdekken we jouw leerstijl en bekijken we hoe jij dit zo goed mogelijk kan toepassen. Deze tips kun je vervolgens toepassen op alle huiswerk, tentamens en projecten die je voorgeschoteld krijgt. Ik Leer Leren is geschikt voor diverse doelgroepen:

Gebruik maken van de studentencoach kan in een groepstraining of individueel. In een groep van maximaal 4 personen gaan we steeds anderhalf uur aan de slag met onderwerpen die iedere deelnemer aandraagt. De groepstraining bestaat uit 5 sessies. Het werkboek “Ik Leer Leren” vormt de basis van deze training. Dit naslagwerk behandelen we samen en kan later altijd nog eens ingezien worden. Daarnaast is er tijdens de training genoeg ruimte voor ontspanning. De afwisseling tussen theorie, activiteiten en ontspannen zorgen voor een goede balans in leerstijlen zonder dat dit onnodige stress veroorzaakt.

 

Tijdens individuele sessies bij de studentencoach is er alle ruimte voor de persoonlijke omstandigheden. Deze sessies duren telkens een uur.