NLP

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een manier om controle te krijgen op je onderbewustzijn. De methodiek is afkomstig uit de Verenigde Staten, waar het in de jaren ‘60 werd ontwikkeld door John Grinder, Frank Pucelik en Richard Bandler. Door middel van gesprekken schept de NLP coach duidelijkheid in de gedachten en emoties die onbewust zijn ontstaan en invloed hebben op je dagelijks functioneren.

 

De hersenen maken verbindingen op basis van zogenaamde ankers: herinneringen, ervaringen en leermomenten, welke positief of negatief kunnen zijn. Bij slechte ervaringen kan men problemen ontwikkelen als faalangst, een laag zelfbeeld of een fobie. Het doel van NLP is om deze ankers te ontdekken en ze vervolgens om te zetten naar iets positiefs. Zo kan men leren om in plaats van negatieve gedachten zichzelf juist moed in te spreken. NLP richt zich zowel op hoe we naar onszelf kijken, als ons wereldbeeld en de manier waarop we reageren op de situaties om ons heen. Hiervoor moeten we in ons onderbewustzijn duiken, iets dat de NLP coach met de cliënt doet door middel van gesprekken.

 

Bewust van je onderbewustzijn

Door de juiste gesprekstechnieken toe te passen kunnen we een verandering aanbrengen in de manier waarop we onderbewust functioneren. We trachten angst om te zetten in zelfvertrouwen, verbinden het hart en hoofd met elkaar voor meer innerlijke rust en zoeken naar de positieve draai in slechte ervaringen uit het verleden. Omdat iedereen z’n eigen verhaal heeft, is NLP altijd een individuele therapie. Het traject wordt bepaald aan de hand van de hulpvraag, net als de duur van dit traject. Gemiddeld heeft een NLP coach 5 tot 10 sessies nodig om tot het gewenste resultaat te komen, afhankelijk van de complexiteit van de hulpvraag en het verloop van de coachingsessies.

Vertrouwen en respect staan voorop bij mijn manier van NLP coaching. Met begrip ga ik mee in jouw levensverhaal en zoeken we naar de knelpunten. De steeds terugkerende problemen in het werk of je persoonlijke leven, de emoties en gedachten die jou remmen in je levensvreugde, de herhaalde vragen en onzekerheden die iets zeggen over wat jij opslaat in je onderbewustzijn. Zo komen we samen tot de kern, en met de juiste communicatietechnieken en een vleugje humor vinden we antwoorden op al jouw vragen. Blokkades die je tegenhouden in het leven sporen we op en breken we af, met respect voor je hoofd en hart en behoud van innerlijke rust.

NLP voor studenten

Studeren kan een aanslag zijn op je mentale gezondheid. Veel studenten krijgen te maken met faalangst. Heeft jouw opleiding of je persoonlijk leven te lijden onder angst en spanning? NLP is een effectieve manier om je negatieve gedachten om te zetten in hernieuwde motivatie en zelfvertrouwen. Faalangst en stress onder studenten is een universeel probleem, daarom is er een speciaal aanbod: NLP bij faalangst voor studenten biedt vaak al resultaat bij één of twee sessies. Informeer daarom gerust naar de mogelijkheden voor een eenmalige NLP-sessie of twee NLP-sessies bij de studentencoach!