Reiki

Reiki

Reiki betekent letterlijk “universele energie” en is een Japanse geneeswijze gebaseerd op het in balans brengen van de natuurlijke energiestromen van het lichaam. De reiki theorie gaat uit van het lichaam, de geest en de ziel als één geheel. Daarom is een natuurlijk evenwicht in de energiestromen van het lichaam essentieel voor het waarborgen van de lichamelijke en mentale gezondheid. Een evenwichtige wijze van energiestromen is

bevorderlijk voor het herstellend vermogen van het lichaam en draagt op die manier bij aan de lichamelijke gezondheid.

Vanwege de universele aard van reiki, de invloed op zowel lichaam, geest en de ziel, heeft het een bevorderlijke werking bij veel uiteenlopende klachten. Bij lichamelijke ongemakken kan reiki zorgen voor verlichting en stimuleert het de weg naar herstel. Ook bij moeilijkheden op emotioneel vlak is reiki vaak effectief. De positieve effecten van reiki zijn breed te noemen:

Lichaam, geest en ziel

Om lichaam en geest optimaal te laten functioneren wordt bij reiki de universele energiestroom hersteld. Bij blokkades in deze energiestromen kunnen allerlei klachten ontstaan, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit verloopt vaak progressief en wordt niet altijd op tijd opgemerkt. Meer dan eens merkt men pas het verschil in functioneren op na een succesvolle reiki sessie. Ineens is er meer energie, rust en een gevoel van tevredenheid in het hier en nu. Reiki heeft een positieve uitwerking op het bewustzijn en de mindset en zet het lichaam aan tot het genezingsproces bij lichamelijke symptomen.

Zelfzorg

Tijdens een reiki behandeling maak ik gebruik van handoplegging op het geklede lichaam om blokkades in de energiestromen te ontdekken en te herstellen. Het energieveld wordt opgeroepen met de drie symbolen voor reiki en vervolgens benut om jouw lichamelijke balans te terug te vinden. Dit richt zich specifiek op de lichaamsdelen waar de energiestromen uitgeput raken en is daarom gebaseerd op de individu. Het effect van reiki is na een enkele reiki sessie al te ervaren, daarmee is reiki een cadeautje voor jezelf. Je onderhoudt het lichaam en zorgt voor een echt rustmoment voor lichaam en geest. Om de spanning van het dagelijks leven te laten wegvloeien is een periodieke reiki behandeling daarom een aan te bevelen manier van zelfzorg.

“Een cadeau voor jezelf …”